طرق تجفيف المشمش
أولا هتجيبي حله وتحطي فيها ميه ولو يكن لتر ميه
عليه 1كوب سكر
ونسبها تغلي ونحط ليمونه
وبعدين ننزل بالمشمش لمدة 3أو 4دقائق
ونشيله ونجففه كويس من الميه
ونكون مولعين الفرن ونحط المشمش في صنيه ونلفه بورق زبدة ونحطها في الفرن على درجة حرارة 180لمدة 3او 4ساعات
هيكون نزل العصاره الي فيه وهتحسي انه دبل هنطلعه وهنفرده في مكان فيه تهويه يعني ممكن تحطيه في البلكونه بس تخلي بالك علشان مفيش حاجه تقف عليه لغاية ماينشف وهيكون كده جاهز ويارب اكون افدتك وتكون المعلومه وصلت ودي على فكرة طريقة الشيف حسن كمال قال عليها وجميله
الطريقه التانيه
تغسل الثمار وتجفف جيدا
تنزع النواة
تترك حبات المشمش في الشمس ثلاثة ايام
نقوم بعد ذلك بضغط الجزئين معا
ضعي المشمش بعد ذلك في الشمس مرة ثانية يومين او اكثر حسب قوة الشمس إلى ان يجف تماما.
عاوزة كمان أضيف معلومه مجربة حديثا عن تجفيف المشمش ونفع وكان جميل والحمد لله وهي ان ننزع النوى ونجففه بنفس طريقة تجفيف التين السابقة.
يجب اختيار ثمرة المشمش الناضجة غير اللينة.
ترفع كمية من الماء في إناء عميق علي النار وعندما يغلي الماء, يوضع المشمش في مصفاة أو قطعة شاش نظيفة ويغمر في الماءالمغلي ويترك 6 دقائق.
يتم تصفية المشمش من الماء.
تغطي صينية بقطعة قماش ويوضع عليها المشمش بعد ضغط كل نصفي مشمشة معا ويوضع في مكان متجدد الهواء مشمس مع عدم تركه ليلا حتي لايتعرض لندي الفجر, حتي يجف تماما يحتاج من4 ـ 6 أيام.