بيتزا بالفراخ
المقادير
عجينة بيتزا
2/1 كوب صلصة بيتزا أو معجون طماطم
2/1 كوب ريحان أخضر الأوراق فقط “اختياري”
2/1كيلو صدور دجاج, 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2/1 كوب جبنة رومي مبشورة أو بارميزان, 2/1 كوب جبنة موتزاريلا
1 كوب عيش الغراب أو شرائح زيتون أخضرمبشورة, ملح وفلفل
بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة.
الطريقة
قطعي صدور الفراخ إلى قطع متوسطة الحجم وتبليها بالملح والفلفل والبصلة الصغيرة وسيبيها لمدة ساعة ونص وبعد كده شيليها من البصل.
سخني زيت الزيتون في طاسة على نار متوسطة وبعد كده ضيفي إليها الفراخ مع التقليب لغاية ما تحسي إن الفراخ بدأت تستوي اطفي البوتاجاز.
قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا، وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت.
رشي صلصة البيتزا على العجينة وضيفي إليها قطع الدجاج وبعد كده رشي عليها عيش الغراب أو الزيتون ونصف كمية أوراق الريحان.
اخلطي الجبن الموتزاريلا والجبن البارميزان وبعد كده رشيهم على سطح البيتزا وقطعي البيتزا على شكل مثلثات